ابتدا به صورت تیتر وار مکانهایی که عملیات Hot Tap انجام میگرد را بیان میکنیم و سپس به صورت برایتان همه موارد را توضیح خواهیم داد ۱. پالایشگاه۲. نیروگاه ها ۳. مجتمع های پتروشیمی ۴. آب و فاضلاب ۵. گازرسانی
تمامی سایت هایی که عملیات هات تپ در آن قابل اجرا است، صاحب صنایعی هستند که با خطوط لوله در ارتباط اند و خطوط لوله در این صنایع انتقال دهنده سیالات مختلف گازی و مایع هستند. این سیالات می توانند طیف گسترده ای از خصوصیات فیزیکی و شیمیایی را به خود اختصاص دهند. در بیشتر سایت های عملیاتی، سیالاتی وجود دارند که به عنوان، مواد و یا ترکیبات اصلی، در بخش های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند.
پالایشگاه
پالایشگاه های نفتی و گازی، استخراج کننده نفت و گاز به صورت مستقل از منابع زیر زمینی هستند و یا مواد خام نفتی را به منظور پالایش به این اماکن ارسال می کنند. پالایشگاه ها درون خطوط لوله خود دارای مواد خام نفتی و گازی هستند و از این مواد برای ساخت فرآورده های ثانویه استفاده می شود. موادی نفتی و گاز خام و هم چنین فرآورده های پالایش شده حاصل از آن ها درون خطوط لوله ی اصلی و فرعی متععدی در جریان اند که در برخی موارد ممکن است به منظور انتقال یک سیال و بهره برداری از یک سیال در واحدی دیگر به انشعاب گیری احتیاج پیدا کنند. انشعاب گیری از خطوط لوله پالایشگاه هی با استفاده از عملیات هات تپ امری است که در سالیان گذشته بسیار پر استفاده بوده و رو به گسترش است.
نیروگاه ها
نیروگاه های تولید کننده برق و به خصوص نیروگاه های سیکل ترکیبی، دارای خطوط لوله ای هستند که درون آن ها سوخت های گازی و بخارات آب در جریان است. این دو سیال در تأمین نیروی لازم برای چرخش توربین های تولید کننده برق مورد استفاده قرار می گیرند. در صورتی که تصمیم بر گسترش سایت نیروگاهی باشد، آنگاه لازم است تا از خطوط لوله انتقال دهنده سوخت گازی و بخار آب انشعاب تهیه کرده و این انشعابات را به محل مورد نظر برای گسترش نیروگاه انتقال دهند. در انشعاب گیری از این خطوط نیز از عملیات هات تپ استفاده فراوان می شود.
مجتمع های پتروشیمی
این واحدهای صنعتی تولید کننده مواد شیمیایی از محصولات نفتی و یا نفت خام هستند. در خطوط لوله ای که در بستر این صنایع وجود دارد مواد خام و ترکیبات ثانویه نفتی به منظور تولید مواد شیمیایی در جریان است. همچنین محصولات تولید شده در واحدهای مختلف با استفاده از خطوط لوله به واحدهای بهره برداری ارسال می شوند. این خطوط نیز می توانند به دلایل مختلفی نیاز به انشعاب گیری پیدا کنند. با استفاده از عملیات هات تپ، تاکنون پروژه های انشعاب گیری بسیاری در سایت کاری این صنایه به اجرا در آمده است.
آب و فاضلاب
گسترش شهرنشینی و خدمات رسانی به عموم افراد نیاز به انشعاب گیری از شریان های اصلی آب شرب و نیز متصل کردن مناطق جدید به شبکه فاضلاب را در الزامات کاری مدیران آب و فاضلاب منطقه ای قرار می دهد. گاهی اوقات یک روستا را به شبکه آب و فاضلاب نزدیک ترین شهر یا منطقه مسکونی متصل می کنند. بدیهی است که در چنین شرایطی انشعاب گیری از شریان های اصلی راهکار فنی و مدیریتی خواهد بود. پروژه های انشعاب گیری بسیاری در شبکه آب و فاضلاب با استفاده از عملیات هات تپ اجرا شده اند.
گازرسانی
گاز شهری نیاز بسیاری از افراد یک جامعه را در اموراتی همچون گرمایش و نیز طبخ غذا تأمین می کند. بدون شبکه گازرسانی بسیاری از افراد از خدمات محروم می شوند. برای متصل کردن مناطق مختلف به شبکه گاز از خطوط اصلی انتقال دهنده گاز انشعاباتی به صورت فرعی تهیه می شود و این انشعابات تغذیه کننده واحدهای مسکونی و غیره می شوند.
لازم به ذکر است که در انشعاب گیری به روش هات تپ هیچ گونه افتی در بهره برداری یا خدمات رسانی خطوط لوله در نقاط پایین دست اتفاق نمی افتد. در واقع عملیات هات تپ بر روی خطوط لوله تحت فشار انجام می شود و این خطوط در حین عملیات انشعاب گیری همچنان در حال سرویس دهی و بهره برداری هستند.
از عملیات هات تپ علاوه بر انشعاب گیری در تعمیر خطوط لوله و انسداد این خطوط نیز استفاده می شود که در مطالب دیگر به آن ها خواهیم پرداخت.
آخرین دیدگاهها